Ben Ikink                                                        Reg.nr. 2010/006                                                       Praktijkhoudend

Telefoon: 0544 377454

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website: www.praktijkdeingang.nl

 

Beste lezer,

Welkom op mijn persoonlijke pagina.

Mag ik me even voorstellen.

Wie ben ik?

Ik weet van mijzelf dat ik de neiging heb om zaken rationeel te willen verklaren en op te lossen. Geheel vanuit mijn denken. Intuïtieve ontwikkeling brengt mij echter steeds meer in contact met mijn gevoel waardoor ik op bepaalde zaken een andere kijk heb gekregen.

Ik ben een weg ingeslagen, waarvan het eind nog steeds niet in zicht is.

Ik ben Psycho-energetische therapeut en Masseur. Een combinatie die ik in mijn praktijk op een perfecte manier kan combineren. Diverse opleidingen in massagetechnieken ondersteunen mijn werk als psycho-energetisch therapeut. Een verdere verdieping en ontwikkeling in mijn werk heb ik gekregen door het volgen van Reiki, Meditatietrainer en Voetreflexologie.

In 2008 heb in mijn opleiding afgerond aan de School voor Intuïtieve Ontwikkeling in Zeddam(SIO). Begin 2010 heb ik mijn eigen praktijk opgestart. Na een kleine onderbreking -wegens een heupfractuur- ben ik blij begin 2012 een "herstart" gemaakt te hebben en dat ik mijn werkzaamheden volledig heb kunnen hervatten.

“Fantastisch vind ik het om te zien en te ervaren, dat mensen niet alleen ontspanning vinden en tot rust komen, maar dat er tevens weer meer balans optreedt in lichaam en geest. Mensen doen nieuwe energie op. Veelal nemen de klachten af en gaat men beter functioneren."

Visie:

Ik benader de mens vanuit de visie dat we bestaan uit samenhang van lichaam, geest en energie. “Er is altijd een wisselwerking is tussen lichaam en geest. Klachten en symptomen zie ik als signalen, iets dat je aandacht vraagt.” 

In de hectiek van de dag vergeten we vaak onszelf, zodat onze energiehuishouding en herstellend vermogen verstoord wordt. Mensen geven vaak aan “er doorheen zitten.” Helaas gaat dit veelal gepaard met lichamelijke klachten.

“De belangrijkste stappen naar een gezond leven zul je echter altijd zelf moeten zetten!

Inzicht zonder handeling brengt geen verandering !”

Werkwijze:

Hierbij wil ik mensen helpen en ondersteunen, zonder hierbij sturend of dwingend aanwezig te zijn. Ook al heb je soms een duwtje in de goede richting nodig; je bepaalt zelf op welke wijze je ermee om wenst te gaan.

Als Psycho-energetische therapeut en Masseur kan ik diverse methoden inzetten om de energiehuishouding en/of je functioneren -ten gevolge van lichamelijke inspanning- positief te beïnvloeden.
Met name (energetische)massage is hierbij een fantastisch hulpmiddel. Niet alleen voor de behandeling van de klacht, maar ook ter preventie en ontspanning. In de intake wordt gekeken welke begeleidingsvorm het beste bij je past.

Hierbij wil ik een open en zuiver kanaal zijn en vervolgens alleen maar bezig zijn wat je op dat moment nodig hebt. Respect en zuiverheid zijn voor mij belangrijke uitgangspunten.

Ter kennismaking is het eerste consult inclusief intake gratis. Dit geld zowel voor een Psycho-energetisch consult als voor een Massage. Huisbezoek is mogelijk.

In hoeverre kan ik je helpen om in balans te komen en te werken aan pijn- en/of stressvermindering, zodat je weer beter kunt functioneren?

Voor al deze mensen -en ook voor alle mensen die dit voor willen blijven- kan mijn praktijk uitkomst bieden.

Ik verheug mij alvast op je komst.

 

Ben Ikink (1958)

 

Psycho-energetisch therapeut – SIO
Stoelmassage – ENERGY
Meditatietrainer – SIO
Voetreflexologie – B.E.R.
Klassieke- en ontspanningsmassage – SMASH